Fiscaal voordeel dienstencheque in Vlaanderen vanaf 1/01/2020

De fiscale aftrekbaarheid van het dienstencheque systeem in Vlaanderen is vanaf 1 januari 2020 verlaagd.

De fiscale aftrekbaarheid van het dienstencheque systeem in Vlaanderen is vanaf 1 januari 2020 verlaagd.

De aankoop van dienstencheques geeft u recht op een belastingvermindering op de totale aankoopwaarde van uw dienstencheques. Sinds 1 januari 2020 is de belastingvermindering voor het Vlaams gewest verlaagd van 30% naar 20%. Uw hoofdverblijfplaats bevindt zich in het Vlaams Gewest. 

  • Voor de uitgaven die u gedaan hebt vanaf 1 januari 2020 is het aftrekbare bedrag beperkt tot 167 dienstencheques per persoon en per jaar.
  • Je belastingvermindering is berekend op basis van een belastingtarief van 20%. Een dienstencheque waarvoor u 9 euro betaalde, kost u in werkelijkheid echter slechts 7,20 euro na belastingvermindering.
  • Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op een aantal dienstencheques en een belastingvermindering per jaar. Daarom moeten beide beschikken over een eigen gebruikersnummer bij Sodexo.
  • Om te kunnen genieten van de belastingvermindering, stuurt Sodexo elk jaar op 1 maart een fiscaal attest dat je bij je belastingaangifte moet voegen.
  • Geen of weinig inkomen: u kan toch van een fiscaal voordeel profiteren!
    Een belastingvermindering is van toepassing op de belastingen die u verschuldigd bent. Hoe kan u dan van een belastingvermindering genieten als u geen of te weinig belastingen betaalt? In dat geval wordt de belastingvermindering geheel of gedeeltelijk omgezet in een terugbetaalbaar belastingkrediet. In plaats van een belastingvermindering krijgt u dan het bedrag rechtstreeks op uw rekening gestort.

Om van deze terugbetaling te genieten, moet u het fiscaal attest van Sodexo bij uw belastingaangifte voegen. Als u geen belastingaangifte ontvangt, contacteer u best uw lokaal belastingkantoor.

Wil u meer info? Bel dan de FOD Financiën op 02/572.57.57 (normaal tarief). Meer info op de website van Dienstencheques systeem Vlaanderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on odnoklassniki
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
Share on skype

Contacten

Ondernemingsnummer: 0884.834.493
Erkenningsnummer: 02409

Onze partners

INFORMATIE​

Kwaliteitsregistratie Werk en Sociale Economie
Registratienummer: KDB000000260