Fiscaal voordeel dienstencheque in Vlaanderen vanaf 1/01/2020

De fiscale aftrekbaarheid van het dienstencheque systeem in Vlaanderen is vanaf 1 januari 2020 verlaagd.

De fiscale aftrekbaarheid van het dienstencheque systeem in Vlaanderen is vanaf 1 januari 2020 verlaagd.

De aankoop van dienstencheques geeft u recht op een belastingvermindering op de totale aankoopwaarde van uw dienstencheques. Sinds 1 januari 2020 is de belastingvermindering voor het Vlaams gewest verlaagd van 30% naar 20%. Uw hoofdverblijfplaats bevindt zich in het Vlaams Gewest. 

  • Voor de uitgaven die u gedaan hebt vanaf 1 januari 2020 is het aftrekbare bedrag beperkt tot 167 dienstencheques per persoon en per jaar.
  • Je belastingvermindering is berekend op basis van een belastingtarief van 20%. Een dienstencheque waarvoor u 9 euro betaalde, kost u in werkelijkheid echter slechts 7,20 euro na belastingvermindering.
  • Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op een aantal dienstencheques en een belastingvermindering per jaar. Daarom moeten beide beschikken over een eigen gebruikersnummer bij Sodexo.
  • Om te kunnen genieten van de belastingvermindering, stuurt Sodexo elk jaar op 1 maart een fiscaal attest dat je bij je belastingaangifte moet voegen.
  • Geen of weinig inkomen: u kan toch van een fiscaal voordeel profiteren!
    Een belastingvermindering is van toepassing op de belastingen die u verschuldigd bent. Hoe kan u dan van een belastingvermindering genieten als u geen of te weinig belastingen betaalt? In dat geval wordt de belastingvermindering geheel of gedeeltelijk omgezet in een terugbetaalbaar belastingkrediet. In plaats van een belastingvermindering krijgt u dan het bedrag rechtstreeks op uw rekening gestort.

Om van deze terugbetaling te genieten, moet u het fiscaal attest van Sodexo bij uw belastingaangifte voegen. Als u geen belastingaangifte ontvangt, contacteer u best uw lokaal belastingkantoor.

Wil u meer info? Bel dan de FOD Financiën op 02/572.57.57 (normaal tarief). Meer info op de website van Dienstencheques systeem Vlaanderen

Contacten

Ondernemingsnummer: 0884.834.493
Erkenningsnummer: 02409

Onze partners

INFORMATIE​

Kwaliteitsregistratie Werk en Sociale Economie
Registratienummer: KDB000000260