Dienstencheques per Gewest vanaf 2016

Sinds 1 januari 2016 zijn de 3 Gewesten ook operationeel bevoegd voor de uitgifte van dienstencheques. Sodexo blijft de uitgever van de dienstencheques voor het Waals Gewest, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Fiscaal Aftrekbaar vanaf 01/01/2016 verschillend per Gewest

 

  1. Vlaanderen  

Geniet u van een belastingvermindering van €2,70 per dienstencheque voor de eerste 155 aangekochte dienstencheques per persoon. Een dienstencheque van €9 kost in werkelijkheid maar €6,30 na belastingvermindering.
Meer info op de site Vlaanderen dienstencheques 

 

 Dienstencheque Vlaanderen

 

     2. Brussel

De gebruiker geniet van een belastingvermindering van 1,35€ per dienstencheque voor de eerste 155 dienstencheques. Een dienstencheque van €9 kost in werkelijkheid maar €7,65  na belastingvermindering.  Meer info op de site van Brussel dienstencheques

 

Dienstencheque Brussel

 

    3. Wallonie   

De gebruiker geniet u van een belastingvermindering van €0,90 per dienstencheque voor de eerste 150 aangekochte dienstencheques per persoon. Een dienstencheque van €9 kost in werkelijkheid maar €8,10 na belastingvermindering.

Meer info op de site van Wallonie dienstencheques

 

 Dienstencheque Wallonie

 

Gehuwde en wettelijk samenwonende hebben recht op deze belastingvermindering voor de dienstencheques die ze onder hun eigen naam aankopen. De maximumbedragen gelden per jaar en per persoon. Het is belangrijk dat beide partners elk hun eigen gebruikersnummer hebben.

Ook met beperkt inkomen kan u dienstencheques gebruiken.


Indien uw inkomen beperkt is, kan u toch dienstencheques bestellen en genieten van een belastingvermindering. U kan gebruik maken van uw belastingkrediet door het fiscaal attest bij uw belastingaangifte te voegen. Krijgt u geen aanslagbiljet toegestuurd,dan vraag deze zelf bij uw plaatselijk belastingkantoor.
Voor meer informatie contacteer FOD Financiën op het nummer 02/572 57 57.

Terug