Hoeveel dienstencheques mag ik per jaar bestellen?

Elke persoon heeft recht op 500 dienstencheques per kalenderjaar. Per gezin betekent dit dat er jaarlijks 1000 dienstencheques besteld mogen worden op voorwaarde dat ze per persoon en gebruikersnummer besteld worden.

Bepaalde personengroepen zoals eenoudergezinnen, mindervalide personen, mensen die een tegemoetkoming genieten voor hulp aan bejaarden, ouders van een minderjarige met een handicap… mogen tot 2.000 dienstencheques per kalenderjaar bestellen. Om deze extra dienstencheques te kunnen bestellen heb je een VAPH-attest nodig. Dit is een attest van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) dat aangevraagd kan worden op de provinciale dienst van het VAPH.

Zelfstandige werkneemster die net bevallen zijn, en hun activiteiten hervat hebben na hun bevallingsverlof hebben recht op 105 gratis dienstencheques. Deze dienstencheques worden je aangeboden door je sociale verzekeringskas voor zelfstandige werknemers. Je kunt deze dienstencheques aanvragen vanaf je zesde zwangerschapsmaand tot zes weken na de bevalling. Deze dienstencheques zijn belastingvrij.

 

Terug